Corcoduşul | Zarzărul

Corcoduşul (Myrobalan) este un pom fructifer din familia Rosaceae înalt de 6-8 metri (arată ca o tufă mai mare), cu coroană sferică şi flori albe, solitare. Fructul este o drupă sferică, în formă de inimă sau ovoidă, de culoare roşie, portocalie, roz sau galbenă. Pulpa este zemoasă, dulce- acrişoară. Creşte cu precădere în zonele de câmpie, iubind soarele. Înmulţirea corcodusului se face prin seminţe. Se foloseşte ca portaltoi pentru prun, cais şi piersic. Corcoduşele (zarzărele) se consuma proaspete sau în compoturi. Corcoduşele verzi sunt foarte bogate în acid citric şi vitamina C, şi de aceea se utilizează la acrirea ciorbelor şi în curele de slăbire. Sucul de corcoduşe proaspete este recomandat în hipovitaminoză, afecţiuni respiratorii acute, boli ale stomacului. Este şi uşor purgativ. Tot din corcoduşe se poate obţine vin sau ţuică (Din 100 kg de borhot de corcoduşe bine coapte se obţin 10-12 l ţuică de 25 Aş). Denumirea ştiinţifică este Prunus cerasifera.

Anunțuri

5 gânduri despre „Corcoduşul | Zarzărul

  1. Buna seara! Blogul este inspirat de cineva foarte destept si interesat de curiozitatile oamenilor. Sunt tare bune. Si le-as manca odata pe toate dintr-un pom. Mie imi plac toate fructele!

  2. Buna!Cum spune o prietena mea Blogul este inspirat de cineva interesant de curiozitatile oamenilor.Va recomand sa mancati multe fructe , printre care si corcodusul.Este delicios.Mie imi place foarte mult. Vil recomand!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s