Trifoiul

Trifoiul este o plantă erbacee perenă din familia leguminoaselor (Fabaceae). Are rădăcini pivotante, lăstari cu tulpini drepte, înalte până la 80 cm, frunze trifoliate şi floare, de culoare albă sau roşie. Fructul este o păstaie mică, cu o singură sămânţă în interior. Se cultivă ca plantă furajeră. Trifoiul cu flori albe (inflorescenţa) are proprietăţi medicinale, ajutând sub formă de ceai în tratarea răcelii, a gripei şi a durerii stomacale. Trifoiul roşu are proprietăţi antiinfecţioase, antitusive, antimicotice, antiasmatice, antireumatice, antianemice, emolient, antiinflamator, diuretice, antialergice, antiinfecţios, detoxifiante. Denumirea ştiinţifică a trifoiului cu flori roşii este Trifolium pratense, iar a trifoiului cu flori albe Trifolium repens.

One thought on “Trifoiul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s