Ciupercile

Ciupercile sunt plante inferioare heterotrofe şi aclorofilate (pot creşte la umbră). Ele sunt atât sălbatice, cât şi cultivate.
Ciupercile sunt de două feluri:
-comestibile;
-otrăvitoare.
Există peste 70.000 de specii de ciuperci.
Ciupercile „bune” sunt folosite în gastronomie, în industrie (produc fermenţi de tip „drojdie de bere”), în medicină (la prepararea penicilinei). Ciupercile „rele” se mai numesc şi fungi, şi ele sunt paraziţi (tăciunele, mălura) şi produc mari pagube în agricultură.
Denumirea ştiinţifică generică este Mycetes.

Este bine de reţinut pentru prepararea ciupercilor:
-nu trebuie recoltate pe timp ploios;

-nu trebuie lăsate mult timp în apă;

-nu trebuie sa isi schimbe culoarea;

– evitati sa le tineti in frigider in pungi de plastic! Este de preferat sa le puneti in hartie sau vase de portelan.

-se pregătesc numai în vase emailate, de sticlă, ceramică (nu în vase de fier, cupru, alamă, care le pot face nocive!).

Pentru a deosebi ciupercile comestibile de cele necomestibile, vă recomand să citiţi toate secţiunile acestui site.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s